Zo houd je je haar in model gedurende de dag

 

Nog een beetje haarlak hier en... klaar! Die twintig minuutjes die je eerder bent opgestaan om aan je haar te besteden zijn het absoluut waard: de mooie krullen hangen golvend over je schouders. Helemaal tevreden ga je naar je werk, waar je met schrik erachter komt dat je kapsel al weer alle kanten op staat. Het is enorm frustrerend wanneer je zoveel moeite doet voor je haar en poef! Al het werk was voor niets. Gelukkig zijn er veel tips en trucjes waarmee je je piekfijne kapsel voor lange tijd in stand kunt houden.

 

 

De juiste voorbereiding is het halve werk

Het eerste probleem is dat je vaak weinig tijd hebt om gedurende de dag met je haar bezig te gaan. Kies er daarom voor om 's avonds alvast te douchen. Zo weet je zeker dat je niet met nat haar de deur uit hoeft te rennen. Wil je graag krullen in de ochtend, dan kun je je natte haren ook alvast vlechten. Dan hoef je ze er in ochtend alleen maar uit te halen, snel uit te kammen en klaar! Een mooie bos droge krullen, zonder dat er hitte bij te pas komt.

Zit het niet pluis... of juist vette pech?

Zowel vettig haar als een pluizige coup kan ontzettend vervelend zijn. Het lijken dan wel tegenpolen, maar ze kunnen dezelfde oorzaak hebben! Wanneer je bijvoorbeeld te warm doucht, gaan je haarschubben openstaan, waardoor je haar uitdroogt. Dit zorgt vervolgens weer voor pluizig haar. Maar douchen met een te hoge temperatuur kan ook de talgproductie van je hoofdhuid verhogen, waardoor je juist vet haar krijgt! Douch dus niet te warm en let op een goede haarverzorging, zodat de kwaliteit van je haar elke dag in orde is.

Makkelijk bij de hand

Het is natuurlijk niet heel praktisch om tijdens de lunchpauze een stijltang uit je handtas te toveren, maar er zijn genoeg draagbare producten die je de dag door kunnen helpen. Naast een haarborstel, zijn deze hulpmiddelen ideaal voor onderweg:
• Een zakje haarspeldjes: hangt je haar naar de middag pauze slap voor je gezicht? Steek dan de voorste plukjes naar achter met een speldje en kijk je Ziet er weer netjes uit.
• Een mini-haarspray: een grote bus haarlak is niet handig, maar ze bestaan er ook in het klein! Makkelijk voor in je tas.
• Droogshampoo: als je snel vet haar hebt, is dit echt redmiddel. Je doet het in je haar, borstelt het door, en je haar ziet er direct een stuk frisser uit.
• Een haarsjaaltje: als je geen zin hebt om te sprayen hoeft dat ook niet! Je kunt binnen 5 seconden een sjaaltje om je hoofd knopen en weg is je vette haarlijn. En je ziet er ook nog eens uit alsof je er veel moeite aan hebt besteed.

Over K&F Hairstyle

Met de juiste handigheidjes kun je je haar dus al aardig onder controle krijgen. Maar wist je dat de manier waarop je haar geknipt wordt ook veel verschil kan maken? Wij kijken graag met je mee naar welke stijl haar het beste bij jouw levensstijl past. Ook willen zorgen we dat jouw natuurlijke haar het beste uit de verf komt (letterlijk en/of figuurlijk). Zit je haar niet meer goed, wat je ook doet? Maak dan een afspraak en dan zorgen we dat jouw haar iedere dag er weer tegenaan kan.